zaterdag 6 juni 2015

With Sympathy

Hallo bloglezers,

Vandaag laat ik jullie een condoleance kaart zien. Een kaart die we allemaal niet graag maken, maar helaas toch af en toe nodig is.

Ik heb hiervoor het prachtige papier van Authentique gebruikt. Het komt uit de serie Classic Beauty. Prachtige zwart-grijze tinten gecombineerd met warm geel. Ik heb deze keer alleen maar stansen en een tekst-stempel gebruikt.

De prachtige gedetailleerde stans is van Tattered Lace. Zij geven regelmatig een magazine uit met mooie voorbeelden die je met dit merk kunt maken. Bij dit magazine zit ook altijd een mooie snijmal.
De stansen van Tattered Lace zijn zo gemaakt dat je er vele kanten mee op kunt. Door stukjes weg te knippen onstaat weer een heel ander idee. In dit geval heb ik de hele stans in zwart gebruikt en de bloem(knoppen) nogmaals gestanst in geel. De bloemblaadjes kun je nog een beetje omhoog vouwen waardoor je meer diepte krijgt.

Ik hoor je denken hoe kun je zo'n gedetailleerde stans nu handig op je kaart lijmen. Ik heb het papier eerst beplakt met "Stick it" voordat ik het door de stansmachine draaide.  Dit is een soort dubbelzijdige plakfolie wat je gewoon mee kunt stansen. Nadat je gestanst heb haal je de tweede beschermlaag ook weg en dan kun je het dus prachtig verwerken. Het werkt ideaal moet ik zeggen. In een eerdere blogpost hebben we hier al meer over verteld. Wil je er meer van weten klik dan even hier.

De tekst-stempel is van Taylored Expressions en komt van de set Simply Stamped Zinnias. De kleine vlindertjes komen uit een ponsje uit mijn eigen voorraad.

Ik zal nog even de maten van de kaart geven:
de basis is zwart cardstock van 15x30 cm. Hierop geel cardstock van 14,5x14,5 cm. Vervolgens het papier van Authentique in 14x14 cm. Het gele vierkant in het midden is 10x10 cm, zwart 9,5x9,5 cm en het gele designpapier 9x9 cm.


De gebruikte producten nog even op een rijtje:
Authentique Classic Beauty paperpad BEA016
Tattered Lace magazine MAG05
Taylored Expressions Simply Stamped Zinnias TEFS 186
Stick It SK-155

Ik vind het fijn om te lezen wat jullie ervan vinden. 


Follow Me on Pinterest

1 opmerking:

Hermien zei

We ontkomen er niet aan dat we ook deze kaarten zo nu en dan moeten posten, je kaartje is chique en stijlvol

Groetjes Hermien