vrijdag 26 februari 2016

Made in Holland

Hallo allemaal,

Hebben jullie die leuke nieuwe "Made in Hollandlijn" van Aurelie al in de winkel zien liggen. Ik vind hem geweldig leuk. Er zijn stansen, diverse stempelsets, stencils, embossingfolders en leuke ornamenten in deze lijn. Allemaal met het thema Made in Holland.

Ik ben vandaag aan de slag gegaan met de stempelset Tiles en de leuke zeilbootstans. Ik ben begonnen om de tegeltjes 1 voor 1 te stempelen op wit papier Je kunt ze natuurlijk ook in 1 keer stempelen door ze tegen elkaar op je clearblok te leggen, maar ik heb er voor gekozen om ze los te stempelen. Nadat ik ze gestempeld had heb ik ze allemaal uitgeknipt en met distressinkt en een Aurelie blendingtool bewerkt. Zo kreeg ik dat oude vintagekleurtje op de tegeltjes. Nadat ik ze allemaal met inkt bewerkt had heb ik op blauw cardstock geplakt.


Vervolgens ben ik de zeilboot gaan stansen. Het leuke van deze stans is dat het losse delen zijn en je dus makkelijk verschillende kleuren kunt gebruiken. De zeilen heb ik nadat ik deze in de stansmachine geembost had, in de vorm laten zitten en deze met inkt bewerkt. Ik heb zowel voor het stempelen van de tegeltjes als voor het bewerken van de zeilen een inkt van My Favorite Things gebruikt. De gebruikte kleur is: Blueberry(H_pad41)

Daarna kon de kaart in elkaar worden gezet. Hiervoor heb ik een basiskaart gemaakt van wit cardstock en hierop blauw cardstock van Aurelie. Het steigerhouten designpapier vond ik wel passen bij de boot en komt uit een paperpad van EchoPark (Jack & Jill Girl). Als laatste nog een stukje touw wat ik in 3 losse knopen heb geknoopt en langs de rand van de tegeltjes heb gelegd.

Omdat de stans van de boot uit diverse onderdelen bestaat kun je hem makkelijk in verschillende kleuren stansen. Om de kleine onderdelen makkelijk op te kunnen plakken is "Stick it" ideaal. In een eerdere blogpost hebben we al eens uitgelegd wat dat is.

Hier nog even de gebruikte materialen op een rijtje:
Aurelie Made in Holland Tiles Clearstamp (AUCD020)
Aurelie Made in Holland Sailboat craft die (AUCD1027)
Aurelie Kalos collection (AUKC1001)
My Favorite Things Hybrid inkpad kleur blueberry (H_pad41)
Stick it Adhesive Handy (SK-155)
Aurlie blending tool foam (AUBT1001)
Echo Park Jack and Jill Girl paperpad (JJG81023)Ik vind het heel leuk als jullie even de moeite willen nemen om een reactie achter te laten.

Fijne dag allemaal,
Follow Me on Pinterest

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Superleuk!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Ellen zei

Geweldig die tegeltjes! Zeilboot staat er super bij.

marja zei

Superleuk gedaan Aartje. Dit is weer eens iets heel nieuws. Groetjes Marja

Wil Frutsel zei

Een prachtig Hollandkaartje, mooi gedaan!!
xx Wilma

Petra-loves-paper zei

wat een schitterende kaart

GerJanne zei

Ja, ik zag ze op de beurs... heel leuk! EN mooi zo in blauw gestempeld!
Prachtig kaartje!
GerJanne

Joke zei

Heel erg leuk, een heel gezellig hollands kaartje op deze
manier. Dat bootje is geweldig leuk.
Groetjes Joke

Wenda zei

Wat is hij leuk geworden Aartje, super gedaan.

Hugs Wenda

Angela zei

Een toppertje weer Aartje!!!
Hollandser dan dit krijgen we het niet ;)