vrijdag 27 oktober 2017

Tutorial Fly away


Benodigdheden:
Potlood, 
Paletje, bankpasje, kwastje, liniaal

Voorbereidingen:
Doe een schort voor of trek oude kleding aan!
Maak zelf drie kleuren sprayinkt: schud het Izink inktflesje goed! Doe 1 of 2 pipetjes in het lege sprayflesje en vul voorzichtig aan met wat water. Doe dat met beide kleuren. 
Vul het vierde sprayflesje met water.

Layout:
Leg een Strathmore Mixed Media blad voor je en spuit erop met de kleuren. (Tip: zorg dat roze en groen elkaar niet raken, dit mengt tot een modderkleur. Tenzij je dat mooi vindt, dus vermijden! Wil je wel perse groen en roze aan elkaar? Dan eerst de ene kleur laten drogen.)
Spuit hier en daar met water eroverheen zodat kleuren in elkaar overlopen.
Laat het geheel drogen. (Ik ben lekker koffie met net zelf gebakken appeltaart gaan eten maar als je die toevallig niet bij de hand hebt, kun je ook een heatgun gebruiken)
Teken met een potlood zacht twee cirkels en twee stelen. In de cirkels twee kleinere rondjes ongeveer ter grootte van een 50 cent-munt. Trek de steel door tot in het midden en zet er een bolletje op, dat is het hart van je bloem.
Duw een klein beetje witte verf op je palet en strijk het wat vlak met je bankpas.
Ga nu met de korte kant in je verf en ‘stempel’ vanaf de kleine cirkel streepjes helemaal rond; herhaal dit bij de andere paardenbloem. Doop niet iedere keer in de verf maar stempel het op. NB: als er in het midden van de streepjes overslagen zijn, vul dat dan vooral niet op want later* komt dat goed van pas!


Laat de verf drogen want anders heb je kans dat je er doorheen knoeit. Maak aan de uiteinden van de streepjes wat komvormige of halve maan-achtige vormen met een witte Gelly roll pen. Ook middenin* de witte strepen op de plaatsen waar de verf niet goed heeft gedekt. Desgewenst nogmaals eroverheen. Kleur de stelen en het bloem-hart met groene en bruine kleurtjes.


Op sommige plekjes heb ik de blauwe en groengele inkt nog wat aangedikt omdat de kleur erg licht was en daardoor de witte pluizen niet tot hun recht kwamen. Gewoon met de potloden. En je kunt altijd weer met witte gel-pen over de pluizen heen gaan.

  

Met de Artist Pitt pennen zet je een kant van de steel en het hart aan, is meteen een schaduw. Veeg het wat uit met je vinger want de kleur is vrij fel. NB: dit moet je vrij snel doen want droog = permanent!


Neem een beetje ecoline en trek daarmee een rondje om het hart. Zet bruine streepjes met de Pittpen om de aanhechting van de pluizen in het hart.

Trek zacht vier lijnen op het vrije stuk bovenaan je blad en schrijf zacht met potlood "Fly away". Niet tevreden? Je kunt nog steeds veranderen, net zolang tot je tevreden bent. Het kleedgum werkt erg goed op dit soort werk.


  

Neem nu de bruine Pitt-pen en trek over de tekst heen. Maak de verticale lijnen dikker, door er gewoon een of meer lijnen naast te tekenen. Zo krijg je een verschil in dikke verticale en dunne opgaande lijnen.

  

Op de detailfoto (een na laatste) hierboven zie je hoe mooi de inkt glanst. Het geeft een prachtig effect bij de kleuren roze en blauw. Zet tenslotte je naam onder je werk.


Veel succes en ik hoop mooie resultaten te zien.
Anneke Wijers
                                                            
                                                            Follow Me on Pinterest
Bewaren

Bewaren

3 opmerkingen:

Ellen zei

Wat een mooie pluizenbollen, prachtig geheel!

Aartje zei

Wat gaaf! Fijn dat je zo duidelijk uitleg geeft.
Groeten, Aartje

Anneke Wijers zei

Dank, dames.