maandag 18 mei 2015

Faber-Castell Pitt Artist Pen

Hallo allemaal, 

Vandaag wil ik met jullie weer wat informatie delen over een product waar we al weer even mee werken.

Faber-Castell tekenstift Pitt Artist Pen Brush

De stiften, op basis van IndiaInkt, zijn ontworpen voor het tekenen en schetsen met inkt voor de grafische kunstenaar, de stiften hebben een uitstekende pigmenten, hebben een hoge mate van lichtechtheid en zijn water bestendig (na opdrogen, later meer).


De stiften zijn heel makkelijk in gebruik en hebben een soepele penseelpunt, wat super tekent kan niet anders zeggen, het zijn wel wegwerp stiften want er zijn geen navullingen van verkrijgbaar maar daar is de prijs dan ook weer naar. Er zijn 66 kleuren los verkrijgbaar en verschillende studio boxen. 
Naast deze 66 kleuren zijn e nog 6 metallic's deze hebben een andere punt.

Nu werken wij al een tijdje met deze stiften en we kunnen ze ook op een andere manier gebruiken. als we een stempel afdrukje op op aquarel papier stempelen kunnen we deze mooi inkleuren in combinatie met water.



Bovenstaande afdrukjes zijn gemaakt door Lydia, om deze te kleuren maakt ze het papier met een kwastje een beetje nat vervolgens brengt ze met de stift inkt aan op de donkere schaduw plaats en gaat dit weer met een nat kwastje uit werken naar het lichtste stuk van het oppervlak.

Zelf werk ik op een andere manier ik beng op een sheet met de stift inkt aan en neem dit weer op met een nat kwastje en voor een hele lichte kleur voeg ik al een water druppel toe op de sheet.
dit werk voor mijn beter daar ik ook met meerdere kleuren in 1 vlakje werk.


Op bovenstaand afdrukje zijn de huid en het grijs op deze manier bewerkt, voor het blauw is eerst het hele vlak gekleurd met de lichtste blauw en vervolgens met drie donkerder kleuren blauw de schaduw aangebracht. Het haar is gelijk met de stiften aangebracht.

Er is dus heel goed te werken met de Pitt stiften op een andere manier dan dat ze eigenlijk voor bedoeld zijn, Ze zijn goed onderling te mengen dus hebben we toch ook altijd weer de goede kleur die we zoeken.

Denk wel dat het voor iedereen even zoeken is naar de manier die je het prettigst vind om mee te werken en wat je verwacht van het eind resultaat, Persoonlijk hou ik van de donkere diepe kleuren en  kom dus ook uit op het eerst aan brengen van kleur.

Het is een super product heel goed mee te werken en  makkelijk mee te nemen als je weg gaat voor onderweg.

Hoop dat ik jullie wat inzicht heb kunnen geven in de wereld van de, 

Faber-Castell tekenstift Pitt Artist Pen Brush



Follow Me on Pinterest

4 opmerkingen:

Crea Astrid zei

Het eindresultaat ziet er mooi uit. Ben nu zelf benieuwd hoe ze werken, want de potloden ervan vind ik helemaal het einde.

Groetjes, Astrid.

Ellen zei

De resultaten zijn prachtig! Knap hoor.

Aartje zei

Ik vind het steeds leuker om er mee te kleuren, juist omdat je ze op verschillende manieren kunt gebruiken.
Groeten, Aartje

GerJanne zei

Mooie resultaten!! (Moest wel even lachen om de scheet die later toch een sheet bleek...;-))