dinsdag 12 mei 2015

3 x IndigoBlu stempels

Hallo bloglezers,

Vandaag ga ik jullie iets laten zien wat je van mij niet gewend bent. Maar wat is dit leuk om te maken! Neem alvast een kopje koffie of thee want het wordt een lange post.

Iedere week hebben mijn DT-collega's Lydia, Angela en ik een kleuravond. Enorm gezellig is dat en
onlangs vond Lydia het leuk om ons eens uit onze comfortzone te halen.  Wij kregen een aantal stukjes aquarelpapier ter grote van een correspondentiekaartje en hebben hierop achtergronden gemaakt met aquainkt. Dit deden we op allerlei verschillende manieren om zo heel diverse effecten te bereiken. Een aantal resultaten gecombineerd met de prachtige stempels van IndigoBlu zal ik hier vandaag laten zien:


Neem een stukje aquarelpapier en spetter hier met een kwast wat druppels inkt op in bij elkaar passende kleuren. Vervolgens doe je hier wat perfect pearls in een bijpassende kleur bij en daarna spuit je wat water zodat deze spetters en pearls weer door elkaar gaan lopen en droog dit met een heatgun.  Vervolgens heb ik met een mooie grote stempel van IndigoBlu de vlinder erop gestempeld. Omdat de perfect pearls al voor een glas gezorgt hebben heb ik in dit geval een lavendel inkt van Scrapberry's gebruikt waar ook een glansje in verwerkt is. De randen zijn met distressinkt en een blendingtool van Aurelie nog een beetje aangezet. Vervolgens heb ik gemat op zwart en dit op een kaart van paars cardstock gemaakt.Bij deze tweede kaart ben ik op dezelfde manier begonnen. Spetters inkt op aquarelpapier. Dit na het spetteren niet opnieuw nat gespoten maar direct gedroogd. Op deze manier blijf je de druppels goed zien. Ook hier de randen weer met een een blendingtool en distressinkt aangezet. In dit geval met de kleuren wild honey en walnut stain. Vervolgens weer een van die prachtige stempels van Indigo Blu gepakt en met zwarte inkt van My Favorite Things gestempeld. Ook hier is het aquarelpapier gemat op zwart en daarna op geel cardstock.


De derde kaart begint ook met een stukje aquarelpapier maar nu heb ik met een kwast meerdere gekleurde vlakken gemaakt, ook dit weer even iets nat gespoten om de kleuren in elkaar te laten overlopen. Vervolgens heb ik hier wat effectzout op gestrooid. Dit haalt weer wat kleur weg en geeft een grappig "druppel" effect aan de achtergrond. Bij deze achtergrond heb ik niet gekozen voor 1 stempel maar voor meerdere. Een vlinder en tekst stempel wat centraal en langs de randen (delen van) andere stempels. Soms gebruik je maar een heel klein strookje van een stempel en is de originele stempel niet of nauwelijks herkenbaar. Maar het effect is erg leuk. Ook hier is voor het stempelen inkt van My Favorite Things gebruikt. Dit keer in een donker blauwe en bruintint. Ook deze laatste kaart is afgemaakt door te matten op zwart cardstock en daarna op hardroze.

Het is heerlijk om dit soort kaarten te maken, je zit dan heerlijk met inkt te "knoeien" . Om dan je werkplek goed te beschermen is een Craftsheet bijna onmisbaar. Craftlines heeft hiervoor diverse maten van het merk Hardicraft. Een craftsheet is hittebestendig en er hecht geen inkt aan. Je hebt op deze manier dus een makkelijk schoon te maken werkplek.

Hieronder per kaart nog even de gebruikte produkten van Craftlines:
Aquarelpapier Folia FO-8832
Aurelie Blending tool AUBT1001
Aurelie tacky glu AUGL1001
IndigoBlu Big Butterfly A6 BBII
Scrapberry's Glimmerinkpad Lavender SCB1210404


Aquarelpapier Folia FO-8332
Aurelie Blending tool AUBT1001
Aurelie tacky glu AUGL1001
IndigoBlu Juliet A6 JI
My Favorite Things black licorice HPAD_4

Aquarelpapier Folia FO-8332
Aurelie Blending tool AUBT1001
Aurelie tacky glu AUGL1001
IndigoBlu Splats Limor Webber Signature Range IND0139
IndigoBlu Good Times GOT Mtd
IndigoBlu Nature I Na I Mtd
IndigoBlu Wild Meadow WM I Mtd
IndigoBlu Tall Grasses TG
My Favorite Things after midnight HPAD_58
My Favorite Things Hot Fudge HPAD_9
Zuiveringszout SP0300


Ik hoop dat ik jullie niet verveeld heb met deze lange blogpost, maar jullie heb kunnen inspireren om ook eens uit je comfortzone te stappen. Ik heb ervan genoten om deze kaarten te maken en zal dit zeker nog eens gaan doen. Ik zou het geweldig leuk vinden als jullie lieten weten wat je hiervan vindt.Follow Me on Pinterest

3 opmerkingen:

Lillian de Vries zei

Fantastisch Aartje! Leuk die verschillende technieken!

Angela zei

Prachtige kaarten Aartje.... het lukt je geweldig goed te werken buiten je comfortzone :)..

Ellen zei

Gaaf om zo te 'knoeien'!