zondag 21 januari 2018

Art-journal Mixed Media met quote van 'Omdenken'.

Follow Me on PinterestHallo dames, weten jullie nog van deel 1 begin deze maand? Ik heb deze mixed media/art-journal afgemaakt en hieronder zien jullie, hoe.

Benodigdheden:
Amsterdam acrylverf geelgroen nr. 617
Amsterdam modeling paste
sjabloon Clarity Art stencil 7"x7" Sunshine
Faber Castell Artist Pitt pen zwart S en M
Bubbeltjesplastic; liniaal; potlood; pen; pasje;
Zwart vel hobbykarton of cardstock


Ik vond de achtergrond te blauw, dus besloot ik er groen aan toe te voegen. Ik houd zelf erg van de combi blauw en groen en het groen was (wat mij betreft) te vaag aanwezig.

  • Hiervoor heb ik wat groene verf op het pasje gesmeerd en dat vanaf verschillende kanten uitgestreken over het papier . Ook heb ik wat afdrukken gemaakt met bubbeltjesplastic.      (foto 1, 2, 3, en 4) Laat het drogen.
  

  • Pak het sjabloon en de pasta en een pasje of spatel. Ik heb de regel van derden toegepast om het middelpunt van de 'Sunshine' te vinden op het blad. (Zie voor de uitleg de post van december: scrapbooklayout)
  • Houd met een hand het sjabloon goed vast, zodat het niet kan verschuiven en vul het met de andere hand met de pasta. Verwijder het sjabloon en was het af. Op die manier gaat het jarenlang mee.
  • Ik vond het leuk om een quote erbij te plaatsen met een mooi handschrift. De quote is van Omdenken maar je kunt van alles bedenken.
  • Probeer met je hand even uit hoeveel ruimte je nodig hebt... gewoon doen alsof je schrijft. Dit helpt meestal heel goed bij de plaatsbepaling.
  • M.b.v. liniaal en potlood trek je lijnen en met potlood schrijf je de woorden op. Ben je niet tevreden? Stuf het uit en doe het opnieuw maar denk eraan nooit heel hard te duwen.
  • Trek met zwarte Artist Pitt pen S de lijnen over en daarna trek je nog een tweede lijn langs de verticale lijnen van de letters. Daarna vul je de ruimte met zwarte Artist Pitt pen M. 
  
  
  • Als de tekst klaar is, werk ik de randen ook nog af met Pitt pen... steeds kleine stukjes en meteen uitvegen.
  • Laatste stap: ik heb het werk gemat op een zwart hobbykarton-blad omdat ik het mooi vond, om het zwart van de tekst terug te laten komen.
  


Regel van derden: verdeel zowel horizontaal als verticaal je blad in drie├źn. Plaats je object/onderwerp op een van de 'kruispunten'.

6 opmerkingen:

Aartje zei

Heel mooi Anneke en de Omdenken quotes zetten je altijd weer aan het denken.
Groeten, Aartje

Anneke Wijers zei

Dank je wel Aartje.

Ellen zei

Ik hou ook van blauw en groen, prachtig dit!

Anneke Wijers zei

Dank je wel Ellen.

Els zei

Mooie tekst ;-)

Trusien zei

Mooi!