vrijdag 23 september 2016

Happy Birthday!


Goede morgen allemaal!

Vorige week was Aartje jarig en daar hoort natuurlijk een kaart bij.
Aangezien Lydia, Aartje en ik al weken flink aan het TODO-en zijn op onze wekelijkse freubel-brainstormavond, kan het niet anders dan Aartje een kaart sturen waar wat TODO-bling-bling op zit.
Omdat ik ook het Groovi systeem ontzettend gaaf vind, heb ik weer een combinatie gemaakt en daar is deze kaart het resultaat van:


Ik ben als volgt te werk gegaan:
Omdat ik met hotfoil ga werken, laat ik eerst de TODO op temperatuur komen.
Als deze op temperatuur is, voorzie ik een stukje glad wit cardstock (A6) van een zilveren folielaag. Lydia heeft 2 weken geleden een video geplaatst over de TODO en het werken met hotfoil.
Deze kun je HIER vinden.
Uit donkergroen cardstock (30,2x30,2cm) heb ik een reep van 14,5x29cm gesneden en deze gerild op 14,5cm.
Daarna heb ik mijn Groovi spulletjes gepakt; basisplaat en in dit geval de Sprig achtergrond plaat. En heb deze keer de complete achtergrond overgetrokken op perkament (nadat ik eerst met een droogtrommeldoekje over het perkament gegaan ben; de embossingpen glijdt dan ontzettend gemakkelijk over het perkament).
Vervolgens heb ik de blaadjes (aan de 'achterkant' van het perkament) gekleurd met een donkergroen kleurpotlood. Faber Castell kleurt ook op perkament écht geweldig. Ik ben nogal van het doezelen, dus ook ditmaal heb ik gedoezeld. Dit gaat écht super op perkament. Let wel op dat je niet te nat doezelt!
Uit het resterende stuk donkergroen cardstock heb ik het frame gestanst. Hiervoor kun je twee opeenvolgende mallen van bijvoorbeeld Xcut gebruiken. Deze plak je evenwijdig aan (en in) elkaar op het cardstock en draait deze door (de inmiddels afgekoelde) TODO.
Ik werk met een frame, omdat je op deze manier het perkament op de kaart kunt plakken zonder dat je lijm of tape door het perkament ziet; je voorziet nl. het frame van (in dit geval) 3D tape. Daarna plak ik het frame op de basiskaart.
Ook het zilveren hotfoil-cardstock is inmiddels afgekoeld en deze voorzie ik aan de achterkant van StickIt. Daarna haal ik er in eerste instantie 5 vogeltjes (Taylored Expressions) uit. Ik doe dat een beetje 'zuinig', omdat ik ook de tekst en een frame nog uit dit stukje folie wil halen. Nadat ik de tekst gestanst heb, plak ik deze op een reststukje donkergroen cardstock. Deze mat ik vervolgens op een reststukje zilveren hotfoil. Dit alles plak ik met 3D tape verhoogd op de kaart.
Als laatste plak ik de vogeltjes (verdeeld over de kaart) op de takjes.
En klaar is de kaart!
Ik ben zeer benieuwd wat jullie van het nieuwe pergamano-en vinden :)Nog even de gebruikte materialen op een rijtje:

Faber Castell kleurpotloden Polychromos blik á 120 stuks - FC-110011
Groovi Plate Mate Alphabet - GRO-MA-40002-07
Groovi Plate Sprig Background - GRO-FL-40008-03
JEJE Produkt Foam Tape 2mx12mmx2mm - 3.3000
Papicolor 10x Scrapbookvellen 302-302mm Dennengroen
Pergamano Perkamentpapier 150gr A4 12 vel - 61482
Stick It Adhesive Handy - SK-155
Taylored Expressions Birds - TE794
TODO Multi-Functional Crafting Machine EU plug - 16931
TODO Pack of 6 Silver Tonal Foils - 18183
Xcut Nesting Dies 5pcs Square - XCU 503402Follow Me on Pinterest

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi gedaan!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Aartje zei

ik mocht dez prachtige kaart in mijn brievenbus vinden. Geweldig mooi met die kleine vogeltjes.
Groeten, Aartje

Ellen zei

Mooi zeg, gaaf die glimmende vogeltjes als detail.