vrijdag 3 februari 2017

Meer mogelijk met de Pearl pen van Schjerning!

Goede morgen allemaal!

In mijn voorlaatste blogpost heb ik jullie laten kennismaken met de Pearl Pen van Schjerning. Ook Aartje heeft in haar blogpost een toepassing van de Pearl Pen laten zien. Vandaag wil ik jullie nóg een manier laten zien, waarbij je de paerlpen kunt gebruiken. Ik heb nl. uit een koffiefilter bloemen geponst en deze daarna op kleur gebracht met de verf uit de pearlpen.
Deze bloemen heb ik verwerkt op een kaart die jullie gisteren al hebben kunnen zien bij de voorbeeldkaarten van onze nieuwe challenge 'roze/rood'.
Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik de kaart gemaakt heb.
Ik ben begonnen met het inkleuren van de BlueBird stempel van Elizabeth Craft Designs.
 Voor de liefhebbers de kleurnummers:
borst: 124-225
kop en vleugels: 172-174-178-124-225
snavel en poten: 274
boomtak: 175-280
bladeren:167-173-280
Daarna heb ik de stempel uitgestanst met een stans uit de serie 'Stitched Rectangle' van MFT. Vervolgens heb ik een grotere stans uit deze serie gepakt en met een velletje designpapier van ScrapBerry's door de TODO gehaald en daar vervolgens de afbeelding opgeplakt.
De kaart is als volgt opgebouwd:
Uit een A4 vel cardstock van PapiColor heb ik een strook van 14,5x29cm gesneden en op 14,5 gerild. Uit de paperpad 'Birds of Paradise' van Scrapberry's heb ik een achtergrondvel gesneden op 14x14cm.
*Normaal gesproken zou ik dit al op de basiskaart plakken, maar omdat ik nog kant wil gebruiken wat ik aan de achterkant van het achtergrondvel wil vastplakken, wacht ik ermee totdat ik het kant op de kaart heb aangebracht. Vaak wordt de hele kaart eerst opgebouwd en als laatste op de basiskaart vastgeplakt, maar ik plak de kaart meestal zo snel mogelijk op de basiskaart om deze daarna verder op te bouwen. De reden hiervan is dat ik er vaak nogal wat bloemen e.d. opplak en dan vind ik het lastig om het gehele 'bouwwerk' goed op de basiskaart te krijgen. Maar dit terzijde :).*
Na het opplakken van diverse uitgestanste rechthoeken designpapier en het kant heb ik het geheel op de basiskaart geplakt. Vervolgens de gematte afbeelding verhoogd op de kaart geplakt en daarna de kaart afgewerkt met plakparels en de 'pearlpenbloemen'.
De bloemen heb ik als volgt gemaakt.
Zoals eerder vermeld heb ik uit (witte) koffiefilters een aantal bloemen geponst (4 voor elke bloem). Daarna heb ik op een craftsheet (dit werkt écht geweldig) een rode, een roze en een witte dot pearlverf gespoten en ben met een kwastje eerst op de restanten van het koffiefilter de kleuren gaan testen. Zowel het rood als het roze vond ik te fel om goed te kunnen combineren met de kleuren op de kaart, dus ben ik het gaan mengen met de witte pearlverf totdat ik de gewenste tinten kreeg om de bloemen mee te kleuren. Denk er om dat je de verf dun aanbrengt. Je kunt beter twee dunne laagjes aanbrengen (en tussendoor laten drogen), dan één dikke laag. De kans is dan reëel dat de verf niet droog wordt en blijft plakken. De droogtijd is ongeveer een half uur (op een CD-doosje op de verwarming met als leuk bij-effect dat de bloemen iets gaan krullen).
Op de foto zijn de kleuren nog best hard, maar in werkelijkheid combineren ze écht goed.
Jullie zien hoe prachtig de bloemen glanzen....
De roze bloem heb ik - nadat deze droog was - aan de randen iets bewerkt met rood. Dit heb ik gedaan door met het kwastje kleine veegbewegingen te maken van binnen naar buiten.
Zo zien jullie dat de Pearl Pen van Schjerning méér mogelijkheden heeft dan je in eerste instantie zou vermoeden. Craftlines heeft maar liefst 26 kleuren in haar assortiment.... en met de mogelijkheid van het mengen kom je altijd tot de juiste kleur.

Hier nog even de gebruikte artikelen op een rijtje:
Elizabeth Craft Designs - Bluebird red rubber stamp - RS020
Faber Castell kleurpotloden Polychromos - blik 120 stuks - FC-110011
HardiCraft Flexi-Cover craftsheet silicone 30x42cm - HC-20B03
JEJE Produkt foam tape 2mx12mmx2mm - 3.3000
My Favorite Things Die-namics Stitched Rectangle STAX - MFT-506
PapiColor A4 karton - 6 stuks - Rose
Schjerning Pearl Pen - Red (1015) - 2110-1500-2896
Schjerning Pearl Pen - Rose (1016) - 2110-1600-2896
Schjerning  Pearl Pen - White (1060) - 2110-6000-2896
ScrapBerry's - Birds of Paradise paperpad 6x6inch - 24 sheet - SCB220606310


Ik hoop dat ik jullie met deze blogpost weer heb kunnen inspireren...... om bijvoorbeeld mee te doen aan onze challenge. Deze is pas van start gegaan, dus alle tijd om gezellig met ons mee te doen.
Bedenk wel dat je minimaal 1 produkt uit het assortiment van Craftlines moet gebruiken. 
Dit kan volgens mij inmiddels geen obstakel meer zijn, want het assortiment is onlangs nog weer uitgebreid met diverse nieuwe merken :).
Bovendien heeft Craftlines weer een leuke prijs ter beschikking gesteld..... dus des te meer reden om mee te doen.

Rest mij jullie alvast een heel fijn weekeinde te wensen en heel graag tot een volgend blogbericht.


Follow Me on Pinterest

4 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

helemaal mooi
grtjs,martina
x

Ellen zei

Gaaf die bloemen!

Aartje zei

Prachtige toepassing van de perlenpen. Die ga ik zeker ook eens uitprobern. Het geeft zo'n mooi effect.
Groeten, Aartje

GerJanne zei

Wow wat prachtig! Nooit gedacht dat je dat ook met zo'n pen kan doen!
GerJanne