vrijdag 18 maart 2016

Groeten uit Holland!

Goede morgen allemaal!

Zoals jullie wellicht gelezen hebben, heeft Aurelie onlangs de collectie 'Made in Holland' uitgebracht.
Aartje heeft hier inmiddels twee blogberichten aan gewijd; Made in Holland en Made in Holland 2.... en vandaag mag ik jullie mijn versie laten zien. Naast de zeilbootstans heeft deze collectie ook een stans van een fiets en daar ben ik mee aan het stoeien gegaan.

Wat is er nou heerlijker dan een fietstocht door het Hollandse land; bijvoorbeeld langs de molens....


Ik ben begonnen met een vierkant te snijden van 14x14cm uit aquarelpapier. Op dit stuk aquarelpapier ben ik lekker gaan kliederen met de Magicals van Lindy's, zoals Wenda in deze video uitgelegd heeft; alleen de donkere accenten heb ik niet aangebracht, omdat ik het als achtergrond wilde gebruiken. Voor deze achtergrond heb ik aan de onderkant South Shore Sand (uit de serie Hawaiian Islands) heel sterk verdund aangebracht, zodat het beige lijkt. Vervolgens heb ik in het midden Merry Go Round Green (uit de serie Under The Boardwalk) aangebracht en daarna bovenaan Ocean Breeze Blue (Hawaiian Islands).

Daarna heb ik het aquarelpapier goed laten drogen en vervolgens gemat op lichtgroen cardstock (Aurelie Kalos Collection). Daarna heb ik het gemat op turkoois cardstock uit dezelfde collectie. Het geheel heb ik geplakt op de bruine basiskaart (14,8x29,6cm) ook uit dezelfde collectie. Deze cardstock kleuren hebben exact dezelfde kleur als de kleuren van de gebruikte Magicals.

Bovengenoemde kleuren cardstock heb ik ook gebruikt om de fiets en de lantaarn te stansen. Eerst heb ik aan de achterkant van het cardstock een vel StickIt geplakt om het vastplakken van met name de fiets te vergemakkelijken. Uitleg hierover vind je HIER. De fiets (zonder wielen) heb ik 2x uitgestanst; 1x turkoois en 1x lichtgroen. Van het lichtgroene frame heb ik de kettingkast, zadel, handvaten en het licht geknipt en op het turkoois frame geplakt.

De molen (ook uit de serie 'Made in Holland') heb ik op aquarelpapier gestempeld en met South Shore Sand ingekleurd; dit maal minder verdund, zodat het geheel wat bruiner wordt. Hier en daar heb ik wat accenten aangebracht door er nogmaals met dezelfde kleur overheen te gaan. Het gras is gekleurd met Merry Go Round Green (ook minder verdund...dus groener). De lucht heb ik gemaakt met een groffere kwast en daarvoor heb ik Ocean Breeze Blue gebruikt. De accenten heb ik aangebracht met Blue Hawaiian Blue (uit de serie Drink met Silly). Daarna heb ik de afbeelding uitgestanst met de grootste stans van Cottage Cutz en op het bruine cardstock gemat.

Als laatste heb ik in OpenOffice de tekst gemaakt, in bruin uitgeprint en op de nieuwste mini stansjes van Aurelie geplakt.


Hier nog even de gebruikte materialen op een rijtje:

* Aurelie Made in Holland Clear Stamps (AUCS1023)
* Aurelie Bicycle Craft Die (AUCD1026)
* Aurelie Cross Stitch Rectangle Mini Nesting Die (AUCD1035)
* Aurelie Kalos Collection Cardstock Pack A4 (AUKC1001)
* Cottage Cutz Stitched Square Set Basics (CCB-014)
* Folia Aquarelblok 30x40cm 200gr 10vel (FO-8333)
 * Lindy's Stamp Gang Under The Board Walk Magical Flat Set (mag-flat-06)
* Lindy's Stamp Gang Hawaiian Islands Magical Flat Set (mag-flat-02)
* Lindy's Stamp Gang Drink Me Silly Magical Set (mag-02)
* My Favorite Things Die-namics Streetlights (MFT-770)
* Stick It Adhesive Stick It Handy (SK-155)

Ben zeer benieuwd wat jullie van deze kaart vinden.
Follow Me on Pinterest

6 opmerkingen:

Ellen zei

Wat een mooie tinten heb je voor dit kaartje gebruikt! Gaaf met die fiets erop.

Anoniem zei

Prachtig kaartje, mooie kleurtjes!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Aartje zei

Ik vind hem supergaaf Angela. De achtergrond is prachtig geworden. Ik krijg van zo'n kaart meteen zin in het voorjaar.
groeten, Aartje

Joke zei

Een op en top hollands kaartje met die molen erop en die leuke fiets ervoor. Leuk gedaan.
groetjes Joke

Crea Astrid zei

Wat een mooie Hollandse kaart heb je gemaakt.

Groetjes, Astrid.

Wenda zei

Schitterende kaart weer Angela, leuk he die Magicals.

Hugs Wenda