woensdag 18 februari 2015

Gastdesigner Veerle

Hoi bloggers

Ik ben Veerle maar velen onder jullie kennen me waarschijnlijk als Veerle-scrappyToo.  Voor wie me nog niet kent stel ik me graag even voor. Ik ben een mama van drie tieners en al 18 jaar gelukkig getrouwd. We wonen in Zelzate-België dat aan Nederland grenst bij Sas Van Gent.
Toen de kids nog klein waren zocht ik een manier om de vele ( véle) foto’s op een leuke manier te verwerken en zo kwam ik bij scrapbooken uit. Ondertussen is mijn aandacht vooral doorgeschoven naar de mixed media, omdat dit zoveel mogelijkheden geeft om met verschillende materialen door elkaar heel creatief te zijn. Vaak mondt dit uit in kaartjes maar ik maak ook heel graag art journalpagina’s  omdat ik daarin mijn gevoelens kwijt kan.
De twee projecten die ik voor u maakte deze maand als gastdesigner zijn dan ook twee mixed media projectjes. Ik hoop dat jullie ze kunnen smaken en misschien wel zin geven om ook enkele van deze leuke materialen uit te proberen. Ik heb er in elk geval van genoten om voor jullie aan de slag te mogen gaan.

Mijn blog: A Colored Mind

Vlinderkaart
  
Vandaag heb ik een kaartje dat ik maakte voor jullie. Het was de eerste keer dat ik werkte met de gelatos maar ik moet eerlijk toegeven…het smaakt naar meer J

Werkwijze


Om te zorgen dat de gelatos strakjes mooi blenden op het kaartje bracht ik eerst een laagje gesso aan. Eens deze goed droog is bracht ik de twee kleuren gelato aan op de achtergrond en dit wreef ik met mijn vingers al een beetje uit.  Daarna vernevelde ik wat water op een stukje plastiek en dat legde ik over de gelato’s. Met een doezelaar en mijn vingers wreef ik nu goed over het plastiek zodat het water de gelato’s nog verder lieten uitvloeien waar ik het wou. Het plastiek liet ik dan even liggen zodat de kleuren zich goed konden hechten op mijn kaart.
Eens alles goed droog is stempelde ik een deel van de Bubbles background op de achtergrond.


De vlinder stempelde ik met een watervaste inkt op aquarelpapier. Ik bracht wat Chocolat gelato aan op een stukje plastiek zodat ik de kleur met een vochtig penseel kon opnemen om mijn vlinder in te kleuren.  Hoe meer water je gebruikt hoe lichter de kleur zal zijn. Door minder water te gebruiken krijg je donkerdere kleuren waarmee je schaduwen kan aanbrengen.
Om nog meer schaduw te krijgen nam ik er ook de Faber Castell pitt pen bij. Hiermee bracht ik rechtstreeks op de vlinder puntjes kleur aan en dit liet ik uitvloeien door een heel licht vochtig penseel te gebruiken. De vlinder liet ik nu goed drogen voor ik hem uitsneed.
Ik bevestigde alles op een witte basiskaart en onder de vleugels bracht ik wat 3D foam aan om de vleugels mooi rechtop te laten staan.


·         Aquarelpapier
·         Bruin cardstock
·         Faber-Castell Gelatos ~ Caramel en Chocolat
·         Watervaste stempelinkt zwart en bruin
·         Stukje transparante plastiek ter grootte van je achtergrond
       3D foam

Veerle dankjewel voor deze schitterende bijdrage aan het blog.

Follow Me on Pinterest

8 opmerkingen:

Crea Astrid zei

Wat een prachtige kaart met een mooie techniek.

Groetjes, Astrid.

Anoniem zei

Dit is echt schitterend. Super hoor als je deze techniek machtig bent. Lijkt me ook super om eens uit te proberen want het ziet er geweldig uit.
groetjes Jok

Lydia Boode zei

Wat een mooi creatie is dit geworden. Dank je voor je bijdrage.
Groetjes
Lydia

Anneke zei

Prachtig. Groetjes Anneke

Riet Harikini zei

Wat een beauty zeg, heel erg mooi.

Marléne zei

I love your card!! ❤ its amazing 😃

tanja zei

Hoi veerle waar koop die gelato, dinges en deze vlinder stempel. Ik ben graag met inkt bezig Bayer en boked moment. Groetjes uit Terneuzen

Lydia Boode zei

Tanja deze je vinden bij de meeste hobbywinkels en webwinkels.
Groetjes
Lydia