maandag 3 juli 2017

The Sky's the Limit!

Goede morgen allemaal!

Zoals jullie al eerder op dit blog hebben kunnen lezen, heeft Craftlines onlangs weer nieuwe merken aan haar assortiment toegevoegd.
Eén van de nieuwe merken is Lawn Fawn. 
Uit het assortiment van Lawn Fawn heb ik de stempelset 'Blue Skies' gekozen om mee te werken.
Deze keer heb ik de stempel niet ingekleurd met mijn favoriete kleurpotloden, maar heb ze ingekleurd met (ook een nieuw merk) Aladine Pigment Inkt.
Ik ben begonnen met het stempelen van de afbeeldingen op DCP papier. Hiervoor heb ik de zwarte pigmentinkt van Aladine gebruikt. Daarna heb ik de afbeeldingen bestrooid met clear embossingpoeder en bewerkt met een heatgun. 
Vervolgens ben ik de afbeeldingen gaan inkleuren.
Als je kleurt met inkt (meestal een dye-inkt op waterbasis), gebruik je vaak een kwastje met water of een waterpenseel. Omdat ik een pigmentinkt gebruikt heb (en deze op oliebasis is en dus niet goed reageert met water) heb ik gekleurd met een babydoekje; deze moet wel zo goed als droog zijn.
Ik heb het babydoekje om mijn wijsvinger geslagen en daarmee rechtstreeks op de inktpad inkt opgenomen. De pigmentinkt van Aladine laat zich heel gemakkelijk uitsmeren over het DCP papier; het is nl. een heel vettige pigmentinkt. Omdat ik de afbeeldingen na het inkleuren toch uitknip, hoef ik niet binnen de lijntjes te blijven (wat op zich heel prettig werkt). Omdat pigmentinkt van Aladine een redelijk langzaam drogende inkt is, kun je de kleuren ook heel makkelijk mengen tijdens het inkleuren. Het mandje van de ballon is gekleurd met geel, oranje en groen. Na het inkleuren van elk onderdeel van de afbeelding, heb ik deze bestrooid met clear embossingpoeder en vervolgens gedroogd met de heatgun, waardoor je een heel gaaf effect krijgt.
Nadat ik alles had ingekleurd, met embossingpoeder bewerkt en gedroogd had met de heatgun, heb ik de wolkjes, de ballon, het mandje en de banner uitgeknipt met het pincetschaartje met gebogen snijblad van Reuser. Een ontzettend fijn schaartje voor het precieze uitknippen; met name de rondingen in de afbeeldingen.
Vervolgens heb ik uit wit cardstock van Aurelie een vierkant van 13x13 gestanst en daarop de ballon, het wolkje linksonder en de tekst rechtsboven gestempeld en bewerkt met embossingpoeder. Daarna een aantal gekleurde wolkjes over de gestempelde ballon op het cardstock geplakt.
Voor een 3D effect heb ik over het gestempelde wolkje een gekleurd wolkje geplakt met 3D foam van 2 mm. Hetzelfde heb ik met de ballon en het mandje gedaan.
Als laatste heb ik het geheel op oranje cardstock van 13,5 x 13,5 geplakt en klaar was mijn kaart.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Hier nog even de gebruikte materialen op een rijtje:
Aladine Inkpad Izink Pigment - diverse kleuren
Aurelie Kalos Collection carstock A4 - AUKC1001
JEJE Produkt 3D foam 5x5x2mm - 3.3100
Lawn Fawn Blue Skies - LF511
Papermania embossing powder clear - PMA4021000
Reuser pincetschaar gebogen snijblad - 1315

Leuk dat jullie de moeite hebben genomen om een bezoekje aan ons blog te brengen.
Allemaal een heel fijne dag gewenst.


Follow Me on Pinterest

3 opmerkingen:

Lydia Boode zei

wat een gaaf effect heb je gekregen zo.
super leuk

Hugs

Ellen zei

Mooi zeg!

Aartje zei

Wat een ontzettend leuk idee Angela. Het effect is prachtig. Mooi ook om een glanslaagje aan te brengen met embossingpoeder.
Groeten, Aartje