zondag 22 mei 2016

Klompen en Tulpen.... kan het nog Hollandser?!?
Goede morgen allemaal!
 De titel zegt het al..... vandaag gaan we op de Hollandse toer.
Er zijn inmiddels al een aantal blogposten voorbij gekomen met het thema 'Holland'.
Vandaag doe ik nog weer een duit in dit zakje.
Ik ben weer aan de slag gegaan met de stempels van Aurelie uit de serie
'Made in Holland'.
Er is een tijd geweest dat buitenlanders vaak dachten dat we in Nederland allemaal op klompen liepen en uitsluitend tulpen op de vaas hadden.... of het nog zo is?!?! Klompen en tulpen zijn nog steeds een begrip en vandaar dat ik ze gebruikt heb voor mijn Hollandse kaart.


Omdat ik de stempels centraal wilde stellen, ben ik niet begonnen met de basiskaart maar heb de kaart opgebouwd vanuit de grootte van de stempels en daar het formaat van de kaart op aangepast. Daardoor is de kaart wat kleiner uitgevallen dan het gebruikelijke formaat van 14,5 x 14,5 cm.

De klompen en de tulpen heb ik gestempeld met donkerblauwe stempelinkt op lichtblauw cardstock. (Hiervoor zou je de Hybrid Ink van MFT kunnen gebruiken). Daarna heb ik accenten aangebracht met het witte kleurpotlood van Faber Castell. Zorg wel dat je de punt scherp houdt!


Vervolgens heb ik de afbeeldingen uitgeknipt, op donkerblauw cardstock uit het papierpakket van Aurelie Kalos Collection geplakt en uitgestanst met de mini stansjes van Aurelie.
Daarna heb ik de embossingfolder Tulips van Aurelie gepakt en met perkamentpapier A5 door een stansmachine gehaald. Het perkamentpapier heb ik eerst tussen een dubbelgevouwen vel kopieerpapier gelegd om scheuren van het perkamentpapier te voorkomen. Het geëmboste perkamentpapier heb ik vervolgens gemat op het donkerblauwe cardstock; daar waar het perkament onder de ministansjes met de afbeeldingen zou komen, heb ik wat dubbelzijdig tape gedaan. Op de zichtbare plekken van het perkament gaat dit niet, omdat het tape dan door het perkament zichtbaar blijft.
Als achtergrond heb ik lichtblauw cardstock gebruikt, welke ik ook samen met de Tulips embossingfolder door de stansmachine gehaald heb. Daarna heb ik met een lakverfroller (van schuimrubber) donkerblauwe inkt aangebracht op de geëmboste achtergrond en deze vervolgens gemat op het donkerblauwe cardstock.
Omdat ik ook donkerblauw als basiskaart wilde gebruiken heb ik het geheel nog een keer gemat op het lichtblauwe cardstock. Daarna heb ik het lichtblauwe cardstock gemeten (11 x 11 cm) en heb aan de hand daarvan mijn basiskaart bepaald op 11,5 x 11,5 cm en vervolgens een strook van 11,5 x 23 cm uit donkerblauw cardstock gesneden, deze gerild op 11,5 cm, dubbelgevouwen en de kaart in elkaar gezet.


Nog even de gebruikte materialen op een rijtje:
Aurelie Kalos Collection Cardstock Pack A4 (AUKC1001)
Aurelie Made In Holland Clear Stamps (AUCS1023)
Aurelie Cross-Stitch Square Mini Nesting Die (AUCD1034)
Aurelie Cross-Stitch Rectangle Mini Nesting Die (AUCD1035)
Aurelie Tulips Background Embossing Folder (AUEF1021)
Faber Castell Colour Pencils Polychromos 101 White (FC-110101)
My Favorite Things Hybrid Ink Pad After Midnight (HPAD-58)
Pergamano Perkamentpapier 150gr A5 12 vel (61482)

Denken jullie nog aan onze bloemenchallenge?
Er kan nog tot en met 1 juni a.s. ingezonden worden.Follow Me on Pinterest

4 opmerkingen:

Ellen zei

Mooi zeg, deze Delfts blauwe kaartjes!

Aartje zei

Ik vind ze geweldig geworden Angela. Leuk en orgineel idee om op deze manier met de stempels en stansen van Aurelie aan de slag te gaan.
Groeten, Aartje

Joke zei

Prachtig Angela, wat is dit origineel gedaan zeg. Ik zag deze opdrachten ook voorbij komen maar had geen idee wat ik daarmee aan moest. Maar dit is echt heel leuk. Complimenten hoor.
Groetjes Joke

Petra-loves-paper zei

heel leuk !