vrijdag 15 april 2016

Verleden

Hallo lieve bloglezers,

Vandaag wil ik jullie een bling bling kaart laten zien. Dit is deze maand ook het thema van onze challenge.

Ik ben begonnen met cognac kleurig cardstock (15 x 30 cm) uit de Kalos collectie van Aurelie. Ik vind dit een geweldig pak A4 papier want elke kleur die je nodig kunt hebben zit in dit pakket.
Op dit papier donderbruin cardstock (14,5 x 14,5 cm)uit dezelfde collectie. Hierop het stoere vintage designpapier van Scrapberry's. Deze lijn heet Mechanical Illusions. Ik werk zelden met 30 x 30 papier, maar in dit geval heb ik toch voor deze versie gekozen en niet voor de paperpad van deze lijn. Dat heb ik gedaan omdat op dit papier ook afbeeldingen voorkomen die je prima kunt gebruiken als "plaatje"op je kaart.

Ik knipte ook een strook van 6,5 x 13 cm. Het plaatje heb ik gemat op het donkerbruine cardstock. Daarna ben ik gaan stansen uit Xcut Adhesive Metal Effect Sheets. In dit pakket zitten diverse metaalkleuren (goud, zilver en koper) Ik heb in dit geval gekozen voor de gouden variant. Hieruit heb ik de tandwielen en het zakhorloge gestanst. Ik deed dit met de set "Chronology pocket watch" Deze set bestaat uit maar liefst 21 verschillende stansjes die je op verschillende manieren met elkaar kunt combineren. Ik koos dus voor tandwielen en een zakhorloge die passen bij de afbeeling uit het papier.
Het voordeel van de metalen sheets is dat ze aan de achterzijde plakken. Nadat je de beschermlaag verwijderd hebt, zit er een plakrand op de achterkant. Heel makkelijk dus om vervolgens op je kaart te verwerken.
Als laatste heb ik nog een hoge hoed en snor gestanst uit het donkerbruine cardstock. Dit deed ik met een set van Tattered Lace "Hat and Cane embellishments".
In de linkerbovenhoek verwerkte ik tot slot nog een brad van scrapberry's.
Hier nog even duidelijk de glans van het "gouden"zakhorloge.

Hieronder de gebruikte materialen:

Scrapberry's Mechanical Illusions SCB220603200B
Scrapberry's Auto Vintage brads SCB340936
Aurelie Kalos Collection A4 AUKC1007
Xcut chronology pocket watch XCU 503152
Xcut Adhesive Metal Effect Sheets XCU 174409
Tattered Lace Hat and Cane embellishments ACD166

Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden en ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om mee te doen aan onze challenge.Follow Me on Pinterest

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaafff kaartje!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Angela zei

Super gaaf Aartje! Wat komt de glans van het horloge goed uit op de detailfoto!

Ellen zei

Mooi deze ouderwetse bling bling kaart!

Diny zei

Wat een GAAF kaartje heb je gemaakt Aartje....schitterend en het oogt lekker oud!
Groetjes Diny

Joke zei

Dit is echt zo gaaf gedaan. Ik vind dit echt een topper. Toen je met dit papier aan kwam zetten bij mij dacht ik.....dat wordt helemaal niks. Maar je hebt er een geweldig mooi geheel van gemaakt. Mijn complimenten.
Groetjes Joke

Wenda zei

Heel mooi geworden Aartje, super gedaan.

Hugs Wenda