woensdag 9 december 2015

Kerst met kabouters...

Goede morgen allemaal...

trouwe volgers van ons blog weten inmiddels dat diverse DT-leden helemaal in de ban zijn van de Magicals van Lindy's Stamp Gang...... en ik ben er één van.
Deze keer heb ik de stempels ermee ingekleurd en heb er een aantal kerstkaarten mee gemaakt; één normaal formaat van 14x14cm en twee kleintjes van 10x10cm.


Als basis voor bovenstaande kaart heb ik groen cardstock van Aurelie genomen en een strook van 28x14cm gesneden en gerild op 14cm. Daarna designpapier met een kerstmotief genomen en gesneden op 13,5x13,5cm en deze vervolgens geplakt op de basiskaart. 
Daarna heb ik  hetzelfde groene cardstock genomen en deze met de grootste stans van Xcut Nesting Dies Christmas Tree door de stansmachine gedraaid. Wisten jullie trouwens dat Xcut een stansmachine op A4 formaat heeft?!? Ideaal!! Naast het feit dat je embossingfolders en stansen tot A4 formaat er door kunt draaien en je dus nooit meer hoeft te vogelen of het past, kun je er meerdere kleine stansen tegelijk doorheen draaien. Dat heb ik bij deze kaart dus gedaan. Alle stansen die ik voor de kaart wilde gebruiken heb ik in één keer door de stansmachine gehaald; de kerstbomen van Xcut (de grootste met groen cardstock en een kleinere met designpapier)en de hoekstansen van Tattered Lace (met groen cardstock). De kleinere kerstboom heb ik op de grootste gemat en vervolgens op de kaart geplakt. Daarna met ponsen van Xcut uit wit cardstock (voorzien van StickIt) balletjes en sterretjes geponst. Hiervoor heb ik in beide gevallen de kleinste uitvoering gebruikt. Vervolgens heb ik glitters over de bal en de ster gestrooid (nadat ik de beschermlaag van de StickIt verwijderd had). Omdat ik beide kanten van het cardstock voorzien had van StickIt, kon ik de balletjes en sterretjes moeiteloos op de kerstboom plakken.
De stempels komen uit een stempelset van MFT 'You Gnome Me' en heb ik op aquarelpapier van Folia afgedrukt en ingekleurd met de Magicals. Toen deze ingekleurd waren heb ik ze uitgeknipt. De kabouter links heb ik een doos met kerstversiering gegeven ipv de oorspronkelijke bloempot en de kabouter rechts een kerstcadeautje.
Daarna heb ik de kerstcadeautjes en de kabouters verhoogd op de kaart geplakt en de kaart afgewerkt met 2 hoekstansen. Meer heeft de kaart n.m.m. niet nodig.


Om de kabouters helemaal goed uit te laten komen op de kaart, wilde ik een kleiner formaat kaart gebruiken. Voor de basis van bovenstaande kaarten heb ik een strook wit en een strook rood cardstock van 10x20cm gebruikt en deze gerild op 10cm.
De linker kaart heb ik als volgt opgebouwd.
Op het rode cardstock heb ik designpapier van 9,5x9,5cm geplakt. Daarna heb ik groen cardstock met de WinterWreath stans van MFT door de stansmachine gehaald en vervolgens gemat op wit cardstock (die ik eerst voorzien had van een tekst) en uitgeknipt. Dit geheel op de kaart geplakt.
De ingekleurde kabouter heb ik een kerststukje gegeven, gemaakt van stukjes van de tak van Tattered Lace en bloemetjes uit een pons van Xcut. Daarna de afbeelding op de kaart geplakt.
De rechter kaart heb ik als volgt opgebouwd:
Op het witte cardstock heb ik rood designpapier van 9,5x9,5cm geplakt en daarover designpapier van 9x9cm. Van een hoekstans van Tattered Lace heb ik een kerstboom gebouwd en deze versierd met de overgebleven ballen en sterren van de grote kaart hierboven. Daarna de ingekleurde kabouter er verhoogd opgeplakt en de kaart afgewerkt met tekt. Deze heb ik gemaakt met een oude lettertang die ik nog ergens had liggen. De tekst heb ik verhoogd op een banner (MFT Blueprints nr 13) geplakt en het geheel daarna op de kaart.

Hier nog even de gebruikte materialen op een rijtje:
Aurelie Kalos Collection Cardstock A4 (AUKC-1001)
Lindy's Stamp Gang Magicals Beauty School Drop Out (MAG FLAT 03)
Lindy's Stamp Gang Magicals Hawaiian Islands (MAG FLAT 02)
Lindy's Stamp Gang Magicals Autumn Leaves (MAG 01)
Lindy's Stamp Gang Magicals Totally 80's (MAG 11)
- My Favorite Things stempelset 'You Gnome Me'
Folia Aquarelblok 18x24cm 200gr (FO8331)
- My Favorite Things DieNamics Winter Wreath (MFT-250)
- My Favorite Things DieNamics Blueprints 13 (MFT-453)
Tattered Lace Ornate Leaves (ACD-214)
Tattered Lace Victorian Borders&Corners (ACD-072)
Xcut Nesting Dies Christmas Tree (XCU503914)
Xcut Small Palm Punch Traditional Star (XCU261604)
Xcut Small Palm Punch Circle (XCU261602)
Xcut Small Palm Punch Daisy (XCU261606)
StickIt Adhesive Handy (SK-155)


Follow Me on Pinterest

5 opmerkingen:

Aartje zei

Je kerstkabouters zijn heel leuk geworden. En dat kleuren met de Lindy's gaat je goed af. Prachtige kaarten.
Groeten, Aartje

Ellen zei

Het ziet er prachtig uit! En wat is die kabouter leuk.

Lydia Boode zei

Gaaf geworden zeg. Mooi gekleurd oom met lindy's
Hugs

Lydia Boode zei

Gaaf geworden zeg. Mooi gekleurd oom met lindy's
Hugs

Wenda zei

Wat een schitterende kaart is het geworden Angela, heel mooi gekleurd ook.

Hugs Wenda