donderdag 26 februari 2015

Gastdesigner Veerle

You can’t fly unless you let yourself fall

Hoi bloggers,

Mijn projectje voor vandaag is een art journalpagina. Mijn art journal is voor mij vooral een plaats waar ik leuke quotes of teksten in probeer te verwerken  die voor mij een betekenis hebben. Op deze pagina werd dat een deeltje van een tekst van Justin Bieber dat ik op de radio hoorde en dat me bijbleef. “You can’t fly unless you let yourself fall.” en daar paste deze vogelstempel van IndigoBlu perfect bij.


Werkwijze

Ik bracht eerst een laag gesso aan op mijn achtergrond.  Eens deze goed droog was bracht ik met behulp van een palletmes en structuurpasta de flourishes  aan in de hoeken. Nu is het terug een beetje geduld hebben tot deze laag droog is voor we de achtergrond kunnen kleuren met de distresstains en veel water om alles goed te laten vloeien. Ook dit moet opnieuw drogen dus ik begon aan de stempelafdruk van de vogel.Ik stempelde de vogel met een watervaste stempelinkt op aquarelpapier. Daarna heb ik hem in verschillende lagen ingekleurd met de Faber Castell pitt pennen. 
Voor de eerste laag bracht ik wat kleur aan op een stempelblok zodat ik de kleur met wat water in mijn penseel kon verdunnen. Zo kreeg ik een blekere keur en daarmee kleurde ik een eerste laag. Door steeds minder water in mijn penseel te nemen als ik kleur opnam kon ik de schaduwen aanbrengen. Voor de donkerste delen kleurde ik rechtstreeks op het papier met de stift en dat veegde ik uit met een droog penseel.
Terug naar de achtergrond eens hij volledig was ingekleurd…Als eerste kleurde ik nu de flourishes en eens deze goed droog waren kon ik de megaflakes aanbrengen. Ik bracht de lijm op willekeurige plaatsen aan met een penseel.
Daarna stempelde ik op de achtergrond om deze wat te breken. Hiervoor kleurde ik willekeurige delen van de stempels in met de Faber Castell pitt pennen.
Voor de tekst gebruikte ik een lettertype dat ik vond op internet en dat je gratis kan downloaden. Omdat mijn printer niet kan printen op vellum zonder vlekken te maken moest ik dus zelf aan de slag.  Eerst printte ik het uit op gewoon wit papier. Daarna kleefde ik mijn vellum over de tekst en tekende ik er met een zwart stiftje over.  Daarna was het enkel nog een kwestie van de tekst op zijn plaats te naaien en de vogel op te kleven.  Nog wat schaduw aan de vogel en de flourishes en de pagina was klaar.


·         Aquarelpapier
·         Distress stains Seedles Preserved – Stormy Sky
·         Structuurpasta
·         Watervaste inkt zwart
·         Houtskoolpotlood
·         Perkamentpapier-vellum
·         Zwarte fineliner


Dankjewel voor wederom en schitterende blogpost Veerle.
Follow Me on Pinterest

3 opmerkingen:

Wenda zei

Schitterend gemaakt Veerle.

Hugs Wenda

Ilona Keller van Deursen zei

Wauw heel erg mooi!

Lydia Boode zei

Veerle, dank je voor je inzendingen je werk is prachtig geworden.
Hugs
Lydia