maandag 24 november 2014

Fijne Kerst


Goedemorgen creatieve mensen,

Het is weer mijn beurt om jullie vandaag een kaartje te laten zien, het is een "MyBestie" geworden die ingekleurd is met de "Pitt Artist Pen" van "Faber Casstel", nou noemen wij het Pittstiften.
Achter het afdrukje is de stans "Modern Marocco" verwerkt en deze is van MFT.
Het design papier is uit een blokje van "Authentique"


Het afdrukje is dus gekleurd met Pitt stiften en deze zijn op verschillende manieren te gebruiken, ze mengen met water dus dat is mooi. In deze afbeelding heb ik verschillende technieken gebruikt, als eerste het aan brengen op een sheet een met een kwastje en water opnemen en gaan kleuren. Ook kan eerst met een lichte kleur (strikje van de pinguïn) het gehele oppervlak in kleuren met de stift en vervolgens donkerdere aan brengen met kwastje en water. Nog een manier is om je papier wat nat te maken en dan met de stift inkt op te brengen en met een kwastje weer uit te werken.
Maar je hoeft niet met water te werken want het haar, bont en verenkraag is alleen met de stiften aangebracht, dan krijg je strakkere lijnen.
Wat kan ik verder nog zeggen over de Pitt stiften, vind ze zelf super ben er nog lekker mee aan het stoeien om te zien wat ik er zo al mee kan, het is een combi van alles, Copic's, Distress inkt, Twinkling H2O en Sennelier.
De kleuren zijn ook goed te mengen als je een andere kleur wil, veel belovend als je het mij vraagt.


De kaart is verder afgewerkt met sneeuw sterren van "MFT" die uit gestanst zijn uit verpakkingsmateriaal met een beetje glitter er overheen, onder de roos is een mooie stans van "Tattered Lace" met de naam "Hosta" en het kleine tekstje en ticket is van een stempel set van Lydia Boode.


De gebruikte kleuren van de Pitt stiften zijn :

Haar : 268 - 180 - 169 - 175 - 177
Huid : 189 - 192
Blauw : 157 - 247 - 110
Grijs : 232 - 233 - 235
Bont Warm grijs : 272 - 273 - 274
Rood : 121 - 219 - 192

Zal een lijst maken van de kleur nummers met de namen en die komt dan ook op het blog te staan.


Gebruikte materialen zijn : 
Tattered Lace : Hosta (ACD389)

Hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren met dit kaartje. 


Follow Me on Pinterest

3 opmerkingen:

GerJanne zei

Prachtig ingekleurd! En de kaart is daardoor en plaatje geworden! Ik hou wel van deze kouwe blauwe kleur voor de winter.
Groetjes,
GerJanne

Anita van Merode zei

Geweldig mooi!
Groetjes Anita

Crea Astrid zei

Wat een prachtige kerstkaart met deze schattige digi. Er mooi ingekleurd ook. Ik vind het knap hoe je het haar gedaan hebt.

Groetjes, Astrid.