zondag 20 april 2014

Butterfly kisses

Hallo lieve lezers,
Het is al bekend dat je hele leuke kaarten kunt maken met behulp van de Pergamano multi grids. Vandaag wil ik jullie een andere manier van werken met een grid laten zien, namelijk met glitters.

Neem een vel wit kaartkarton van 22 x 14 cm en maak aan de linkerzijde een vouwlijn op 8 cm. Het gebruikte dessinpapier is van Pergamano collectie butterfly kisses. Op het voorblad komt groen dessinpapier van 7,6 x 13,6 cm en dessinpapier vlinders van 7,2 x 13,2 cm. Op het achterblad heb ik dessinpapier roze met stippen en groen met stippen bevestigd (13,6 x 6,8 cm). In het midden heb ik een strook vlinders uit de perkamentpapier collectie butterfly kisses vastgezet (wel even op wit papier bevestigen, dan komen de kleuren beter uit). Ik heb voor de bloemen een snijmal van Tattered Lace gebruikt. De onderste laag is uit wit papier gestanst en de bloemen uit dessinpapier.

Voor de vlinder heb ik Pergamano mini grid 20 genomen. Op een stuk gewoon perkamentpapier heb ik dubbelzijdig aslan bevestigd en hierop de grid vastgezet. Daarna heb ik felroze glitter over de grid heen gestrooid en met mijn vingers de glitter in de openingen gewreven. Vervolgens heb ik de grid voorzichtig van het papier afgehaald en wit glitter over de rest gestrooid en weer goed ingewreven. Ik heb de afbeelding langs de ovaal uitgeknipt. Voor de rest van de label heb ik perkamentpapier victoriaans roze en steengroen gebruikt. Dit is geciseleerd, geperforeerd en uitknipt. Onder het groen heb ik nog een zelfde label van wit perkamentpapier bevestigd. Het geheel heb ik op een stukje wit kaartkarton van 9,5 x 7,4 cm vastgezet en daarna iets schuin op het voorblad van de kaart bevestigd.
Overig materiaal: felroze en groene plakparels, touw.

Hele fijne Paasdagen!

Pergamano mini grid 20: 71020
Pergamano perkamentpapier gewoon: 61406
Pergamano perkamentpapier wit: 61595
Pergamano perkamentpapier victoriaans roze: 62909
Pergamano perkamentpapier steengroen: 62904
Pergamano dessinpapier collectie butterfly kisses: 62591
Pergamano perkamentpapier collectie butterfly kisses: 62592
Tattered Lace: lacy chrysanthemum: ACD2173 opmerkingen:

corryskaart zei

erg mooi gemaakt met die glitters erop!
groetjes corry

Wenda zei

Super kaart is het weer geworden Anja

Unknown zei

Hallo Anja, weer een hele mooie kaart van je en wat een leuk idee om met aslan en glitters op de M grid te werken. Zo krijgen we weer nieuwe inspiratie. Groetjes Nettie.