maandag 8 september 2014

Het is herfst

Hallo lieve lezers,

Toen ik deze kaart aan het maken was, leek het wel herfst buiten, terwijl het toch pas augustus was. Maar de materialen, die ik gebruikt heb voor deze herfstkaart, zijn geweldig om mee te werken, dus mij hoor je niet klagen.


Voor de kaart heb ik Kraft karton gebruikt en het dessinpapier is van Graphic45, French country. Hier zitten hele mooi herfstkleuren in. Ik heb een vierkante kaart gesneden van 14,8 x 14,8 cm en hierop heb ik dessinpapier bevestigd van 14,3 x 14,3 cm en van 13,8 x 13,8 cm. Aan de linkerzijde heb ik ecru lint en bruin lint met rode stippen vastgezet.De paddenstoelen had ik ook voor mijn kaart voor de herfst challenge gebruikt, maar toen op perkamentpapier. Nu heb ik hem met Memento tuxedo black op perfect colouring paper gestempeld. Ik heb hem ingekleurd met Copic markers. De volgende kleuren heb ik gebruikt:

hoedjes: E19, 17, 15, 11, 00
stelen: W5, 3, 1, 0, 00
bodem: E44, 43, 42, YG63

Ik heb een cirkel gesneden met een diameter van  8,5 cm. De rand heb ik met Distress inkt vintage photo bewerkt. Met een mal van My Favorite Things heb ik uit dessinpapier de bladerrand gesneden. De paddenstoelen zijn met dubbelzijdig plakband op de kaart bevestigd, de bladerrand met foamblokjes.De egel heb ik met dezelfde stempelinkt gestempeld, ook weer op perfect colouring paper. De gebruikte Copic markers zijn:

kopje en buik egel: W7, 5, 3, 1, 00
bovenzijde egel: E59, 57, 55, 53, 50

Met een bruine fineliner en een witte molotow marker heb ik nog enkele streepjes gezet om de stekeltjes beter uit te laten komen. De uitgeknipte egel heb ik met foamblokjes op de kaart vastgezet. In de linker bovenhoek heb ik nog 3 losse blaadjes bevestigd. De laatste tijd zag ik steeds meer dat er embellishments van klei op een kaart of ander project geplakt worden. Zo leuk. Nu heeft Makin's Clay polymeer klei op waterbasis en dat droogt aan de lucht. Geen oven nodig. Daarbij hebben ze ook diverse push molds in het assortiment. Dit zijn malletjes waar je de klei in doet, voorzichtig eruit haalt, 24 uur laten drogen en klaar is je embellishment. Je kunt het daarna nog een kleurtje geven met bijvoorbeeld acrylverf, stempelinkt, inka gold, enz. Ik heb 2 blaadjes van klei gemaakt en voor het kleuren stemplinkt gebruikt. Dit heb ik samen met een bloem en sierbrad op de kaart bevestigd. Als laatste heb ik nog een paar strass steentjes geplakt. Deze kaart past goed in de herfst challenge. Doen jullie ook mee?


Gebruikte producten:
IndigoBlu A5 stempel Nature II (NaII)
Graphic45 paper pad French country (4500639)
My Favorite Things autumn wreath (MFT-363)
Makin's Clay white (34032)
Makin's Clay push mold leaves (39001)

Follow Me on Pinterest

2 opmerkingen:

corryskaart zei

hoi anja
een erg mooie herfstige kaart erg warm van kleur en prachtig met die afbeeldingen
groetjes corry

Aartje zei

Prachtige herfstkaart met hele mooie materialen. Die klei blaadjes zijn heel erg leuk en ook de blaadjes stans is heel mooi.
Groeten, Aartje