vrijdag 4 juli 2014

Friendship


Hallo cratieve meiden,

Ja en dan is het weer mijn beurt om jullie een kaartje te laten zien en om bekend te maken met welk kleur medium ik heb gekleurd en wie de winnaar is............


Het was toch moeilijker dan wij dachten ook na de hint die we gaven, er was iemand heel dicht bij met het goede antwoord op onze facebook groep.......

De afbeeldingen zijn gekleurd met :

Cray-Pas Expressionist van Sakura

Dit zijn olie pastel krijtjes,  

Op de kaart hier boven is het afdrukje gekleurd met een penseeltje, olijfolie (hebben we allemaal in huis) en de krijtjes. Klein beetje olijf olie aan je penseel en dit aan brengen op het krijtje beetje wrijven en kleuren maar, overgaan naar een andere kleur even penseel langs een tissue en hij is weer schoon.


Het eerste afdrukje heb ik ook gekleurd met de krijtjes en op de volgende manier:  
zette een streep op een acryl blok en dit mengde ik met een klein beetje schildersmedium, 
dit met verschillende kleuren en ook hier gebruikte ik weer een penseeltje om het afdrukje in te kleuren.


Ook dit is weer gekleurd met de krijtjes, als eerste de kleur met mijn vingers op de achter grond aangebracht vervolgens gestempeld en de vlinder is in gekleurd met watten staafjes die ik eerst over het krijtje haalde.

Dit zijn drie verschillende manieren die ik heb geprobeerd en wat goed lukte dacht ik zo, moet er wel bij zeggen, dat ik dit alles op copic papier heb gekleurd weet nog niet wat het op andere papier soorten doet.

Als jullie willen zal ik dit alles uit werken in een filmpje maar dat moeten jullie even aan geven dan.

Maar dan nog de vraag wie heeft er nou deze mooie doos met 50 krijtjes gewonnen ???????

Nou niemand, want het juiste antwoord zat er niet tussen.

We gaan deze geweldige doos met krijtjes gewoon weggeven en wat moet je daar voor doen???

Laat hier een bericht achter waarom jij deze doos zou moeten winnen en aanstaande maandag maak ik de winnaar bekent.


Nog even over bovenstaande foto die hoort nog bij de kaart die helemaal boven aan dit bericht staat, het zijn twee stansen van Tattered Lace en die zijn deze keer niet uit papier gestanst maar uit cernit en afgebakken in de oven. Het is niet goed te zien op de foto maar in het echt ziet het er super uit maar dit zal ik in mijn volgende post verder uit leggen.

Hoop dat jullie het een leuke blog post vonden en lees graag waarom jullie willen winnen.Tattered Lace : Lacy Daisy - ACD182
Tattered Lace : Foliage - ACD181
IndigoBlu : B.F.F. - BFF
Cernit : kopergroen en lila

Follow Me on Pinterest

6 opmerkingen:

Cindy zei

Ik had echt nooit gedacht dat dit met krijtjes was gekleurd, maar wat is het mooi! Ik zou het helemaal te gek vinden om de doos met krijtjes te winnen, ik ben altijd in voor nieuwe kleurtechnieken en dit is zo gaaf, dat zou ik best wel willen proberen! Liefs, Cindy

Aartje zei

Wat een prachtige voorbeelden (en ook al duidelijke uitleg) met deze krijtjes. Wat een gave en heel diverse resultaten geeft dit. Jammer dat niemand het geraden had.
Als ik ze zou winnen (flink duimen maar) zou ik om te beginnen een kaart maken voor mijn collega. Zij heeft onlangs voor mij met olieverf een prachtig schilderij gemaakt. En wat is dan leuker om haar te bedanken met olie pastelkrijtjes.
Groeten, Aartje

henny zei

Ik had niet gedacht aan krijtjes .
Juist daarom waag ik de gok.
Een manier om het uit te proberen als ik ze win
Groetjes henny

celia zei

Geweldig kleurwerk Wenda, heb de indruk dat elke kleurtechniek je wel ligt! Ooit begon ik met derwent en distressink , maar stapte meteen over naar copic, verder nooit wat anders geprobeerd .....het zou fantastisch zijn om deze pracht doos te winnen!
Heel veel liefs, Celia.

Lydia Boode zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Bea zei

Ik zou deze krijtjes wel eens willen proberen!!